top of page
Search
  • Writer's pictureDoriene van Luttervelt

Kijken met andere ogen...

#farewell2018 #hello2019


Het nieuwe jaar is amper een week 'oud' en wat voelt het anders. Alsof ik met andere ogen naar de wereld kijk. Mijn systeem een flinke update heeft gehad en ineens zorgelozer en gemakkelijker functioneert. Het voelt zelfs nog een beetje onwennig. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk! Heb naar dat gevoel van berusting zo intens verlangd. Om in de verbinding met mijzelf los te kunnen laten wat me zolang heeft bezig- en vastgehouden.


Ken je dat gevoel? Dat je wereld er aan de buitenkant niet heel veel anders uitziet, alleen de manier waarop ik er zelf in sta en me daarin voel wel degelijk anders is. Rustiger. Het gejaagde gevoel heeft plaatsgemaakt voor een intense innerlijke rust en een groot vertrouwen. Vertrouwen dat het wel goedkomt met mij. Dat mijn diepzeeduik- en soulsearching avonturen hun vruchten beginnen af te werpen. Als een echte ontdekkingsreiziger mag ik wel zeggen dat 2018 een jaar vol van belevenissen en inzichten was. Een jaar wat ik niet snel zal vergeten, in de positieve zin. Het is het jaar waarin ik mezelf weer heb gevonden!


Gek, eigenlijk, als ik me bedenk dat ik (mezelf) er altijd ben geweest. Alleen die verbinding van binnen even 'uit' heeft gestaan om die periode van heling aan te kunnen. En nu is het tijd om mijn fundament, mijn leven te gaan inrichten op een manier die past bij wie ik daadwerkelijk ben. In heelheid. En niet meer los van elkaar.


Ik voel een bepaalde spanning en nieuwsgierigheid in mij opwellen. Die ik eerder nog niet kon ervaren en voelen. Dat is ook best nog een beetje eng. Want weet ik eigenlijk wel hoe dat gaat? Mijn leven leiden, datgene doen wat goed is voor mij, waar ik van openga. Misschien weet ik het niet exact en grappig genoeg is dat helemaal oke. Waar ik eerder allerlei strategieen had om mijn leven te sturen (althans dat probeerde ik) voelt het nu alsof het vanzelf gaat. Zolang ik in verbinding blijf en blijf voelen. En met andere ogen blijf kijken.


Ik hunker ernaar mijn creativiteit, mijn speelsheid en vermogen om mensen te verbinden met de wereld te delen. En deze wereld elke dag een beetje mooier te maken!


Namaste
13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page